DUYURULAR
Yarın (13 Şubat Perşembe) saat 15:00’de Adana Çiftçiler Birliği Toplantı
12.02.2020
Yarın (13 Şubat Perşembe) saat 15:00’de Adana Çiftçiler Birliği Toplantı Salonu’nda,
tarımda dijital dönüşümü ve tarım teknolojilerini anlatacağımız, toplantımızda sizi de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Toplantıda üzerinden geçeceğimiz teknolojileri de bugünden sizlerle paylaşmak istiyoruz,
Dijital Toprak Analiz Cihazı: Yakın kızıl ötesi ışık dalgaları aracılığı ile 10 dakika içinde toprak analizi yapar.
Dijital Feromon Tuzağı: Feromon tuzağı üzerine yerleştirilen Internet’e bağlı bir kamera ile günde 3 kere feromon tuzağının fotoğrafını çekip, tuzağa yapışmış böcekleri sayar ve ilaçma kararı verilmesine yardımcı olur.
Filiz Tarla Sensör İstasyonu: Üzerindeki sıcaklık ve nem sensörleri aracılığı ile bahçe özelinde sulama programı çıkartır, görülmesi muhtemel mantari hastalıklarla ilgili uyarı yapar.
Uydudan Bahçe/Tarla Denetimi: Uydu fotoğrafları aracılığı ile tarla veya bahçedeki sağlıksız bitkileri ve ağaçları tespit eder.