“Tarım Müzesi Adana’ya değer katacak”
18.03.2013
Adana Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Homurlu, Adana Tarım Müzesi için herkesin elini taşın altına koyarak, müzeye gereken desteği vermesi çağrısını yaptı. “TARIM MÜZESİ’NE HERKES DESTEK VERMELİ”
Behçet Homorlu, birlik olarak geçmişten günümüze kadar olan süreçte tarımda kullanılan alet, makine, eşya ve kıyafetlerin sergileneceği müzedeki tarım aletlerinin temini konusunda gereken desteği vereceklerini bildirdi. Homorlu, Çukurova Bölgesi'nin 'tarım bölgesi' olarak tarihe geçtiğini ifade ederek, bu noktada da bölgedeki tarım kültürünün geleceğe taşınıp, daha geniş kitlelere ulaşması için müzeye destek verilmesi çağrısında bulundu

‘Tarım Müzesi’nin kurulmasına yönelik geçtiğimiz günlerde Adana Çiftçiler Birliği, ÇÜ, Adana Ticaret Borsası, Adana Güçbirliği Vakfı ve Özler Tarım arasında imzalanan protokol töreni, aynı zamanda da kentin tarım alanındaki tüm dinamiklerini de buluşturdu. Özler Tarım Tesisleri’ndeki törene katılanlar arasında; AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök, ADSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez ve GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Elif Doğan Türkmen de yer almıştı.