Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru: “İhracat desteği...
29.10.2016
Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin narenciye ihracatına verilen desteğin devam edeceğine ilişkin açıklamasının, narenciye üreticisi ve ihracatçısını memnun ettiğini söyledi.
Bölgede üretilen narenciyenin, 1,5 milyon tona yaklaşan ihracatı ile önemli bir ekonomik değer haline geldiğini belirten Doğru, “İhracatımızın artması, dal fiyatlarına yansıyarak üreticilerimizi de mutlu etmektedir. Türkiye İnovasyon Haftası etkinliği için Adana’ya gelen Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi’nin 2016-2017 sezonunda da narenciye ihracatına DFİF (Devlet Fiyat İstikrar Fonu) kaynaklı ihracat desteği verileceğini açıklaması, narenciye üreticisi ve ihracatçısı tarafından büyük memnuniyetle karşılanmıştır” dedi.
Bu desteğin sektörün gelişmesine önemli katkılar sunacağı inancında olduklarını ifade eden Doğru, şunları kaydetti:
“Tüm narenciye üreticileri ve ihracatçılarımız adına Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi’ye, sektörümüze verdiği destek için teşekkür ederiz. Bu desteğin miktarı kadar açıklama zamanı da üreticimiz açısından ve desteğin üreticiye yansıması açısından önemlidir. Sayın Bakanımızın bu konu ile de yakından ilgileneceği ve en kısa zamanda miktarın açıklanacağı haberini almak bizleri oldukça memnun etmiştir. Tüm üreticilerimize ve sektörümüze hayırlı olmasını dilerim.”