Adana Çiftçiler Birliği’nde yeni başkan Mutlu Doğru
12.03.2016
86 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye’nin tarım alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Adana Çiftçiler Birliği’nin 43. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa Mutlu Doğru seçildi.
650 üyesi bulunan Adana Çiftçiler Birliği’nin genel kurulu, çiftçilerin yoğun katılımıyla, Birliğin İzzettin Özgiray Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Divan heyetinin seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurul, Genel Sekreter Oana Corat’ın faaliyet raporunu okumasıyla devam etti. Daha sonra, kesinleşen bütçe ile Denetleme Kurulu’nun raporu okundu.
Yönetim ve denetleme kurullarının ibrası, yeni döneme ait bütçe taslağının görüşülmesinin ardından, açılış konuşmalarına geçildi.

Homurlu: “Görevi huzur içinde devrediyorum”
2008’den bu yana Birliğin başkanlığını yürüten ve bu genel kurulda bayrağı Mutlu Doğru’ya teslim eden Behçet Homurlu, Adana Çiftçiler Birliği’nin, Cumhuriyetin kuruluşundan sadece 7 yıl sonra, 1930 yılında kurulan tarım sektörünün ilk sivil toplum kuruluşu, Türkiye’nin de ilk sivil toplum örgütlerinden olduğunu hatırlattı.
Adana Çiftçiler Birliğinin, yıllar boyu Türk tarımında söz sahibi olduğunu, problemlerin çözümü için siyasi ve ekonomik platformlarda üreticiler lehine faaliyet gösterdiğini ifade eden Homurlu, “Siyasetin girmediği, sadece tarımsal konuların söz konusu edildiği Birliğimiz, son Adana’dır. Yönetenler için de burası bir okuldur, ekoldür, akademidir. Ben bu binada yönetim kurulu üyeliğimin başladığı günden, başkanlığımın bittiği güne kadar 34 yılımı yaşadım. Örnek aldığım başkanım, ağabeyim, değerli ve dürüst insan Cumali Doğru Bey’den başkanlığı devir aldığım an itibariyle mesuliyetini, ağırlığını, ciddiyetini, heyecanını bugüne kadar taşıdım, hissettim, yaşadım. Şimdi ise görevimi, hepsi birbirinden değerli genç yönetici arkadaşlarıma, daha iyisini yapacakları inancıyla, gönül rahatlığıyla ve huzur içinde devrediyorum” dedi.

Doğru: “Tüm Türkiye çiftçisinin sorununa çözüm üretiyoruz”
Adana Çiftçiler Birliği’nin yeni başkanı Mutlu Doğru da, Çiftçiler Birliğinin, sadece Adana’nın değil tüm Türkiye çiftçisinin sorununa çözüm üreten bir kurum olduğunu belirtti. Doğru, “Birliğimizin bugünlere gelmesinde en önemli etkenler; istikrarlı olması, siyasetçiye, bürokrata yakın olması ama her zaman siyasetin dışında kalmış olması, doğruyu zamanında söyleyip, eleştiriyi zamanında yapıp, bunun yanında çözüm önerisini de getirmiş olmasıdır. Değerli büyüğüm Behçet Homurlu’dan sonra bu sorumluluğu almak benim için çok önemli. Benim için diğer önemli olan, 19 yıl süreyle sevgili babam Cumali Doğru'nun bu koltuğa oturmuş olması” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, yeni başkan Doğru, eski başkan Homurlu’ya hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti.

Seçime tek listeyle girildi
Daha sonra gerçekleştirilen ve tek listeyle gidilen seçimde; Mutlu Doğru başkan seçilirken, yönetim kurulu Prof. Dr. Bülent Özekici, Oana Çorat, H.Avni Özşahin, Halid Milli, Mehmet Yücel Ener, Mehmet Özler, Sinem Özkan Başlamışlı, Nevzat Arman, Cabbar Sekman ve Ali Homurlu’dan oluştu. Denetleme Kurulu’nda ise; Ahmet Atlı, Fırat Özkan ve Murat Töle yer aldı.
Yönetim Kurulu yedek listede; Harun Özkan, A.Niyazi Aksoy, Mehmet N.Sabuncu, Hatice Güleç, Deniz J.Burkut, R.Cenk Erdemışık, Mehmet Ulular, Kemal Özşahin, Osman Gülter, Savaş Özeltürkay ve Ahmet Ramazan Bakır yer alırken, Denetleme Kurulu yedek liste; Tahsin Özkan, Mustafa Dayan ve Işıl Özdoğu’dan oluştu.