Adana’da karpuz hasadı başladı
21.05.2020
Karpuz tüketiminin tam zamanı Çiftçiler Birliği, ham karpuz hasadı konusunda uyardı
Adana / Türkiye’nin toplam karpuz üretiminin önemli bir bölümünün karşılandığı Adana’da karpuz hasadı başladı. Adana Çitçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, ham karpuz hasadı konusunda uyarıda bulunarak, “Helal kazancımıza haram karıştırmayalım” dedi.

Başkan Doğru, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği şu günlerde başlayan hasadın “tam zamanı” olduğunu belirterek, çiftçilere hayırlı ve bol kazançlar diledi.

Adana’nın ülke genelindeki önemli karpuz üretim merkezlerinden biri olduğunu ve “Adana Karpuzu” markası ile pazara sunulduğunu ifade eden Başkan Doğru, çiftçilere ve tüccarlara uyarıda bulunarak, şöyle devam etti:

“Türkiye’de geçen yılki rakamlarla toplam 3.87 milyon ton karpuz üretiliyor. Bu üretimin yaklaşık 870 bin tonu Adana’dan karşılanıyor. Bu da yaklaşık tüketimin %25’ini bulmaktadır. Üreticilerimizin yada tüccarlarımızın hasat yaparken karpuzun tam olgunlukta olmasına özen göstermelerini bekliyoruz. Bu hem Adana Karpuzu markasının gölgelenmemesi hem de helal kazancımıza haram karıştırılmaması açısından çok önemli. Bu duyarlılıkla hasat yapılacağına  inanıyorum.”

Başkan Mutlu Doğru, hasadın İlçe Tarım Müdürlükleri kontrolünde gerçekleştiğini, bu yıl il genelinde 110.000 dekar alanda yapılan  ekimden 800 bin tonluk rekolte beklediklerini bildirdi.

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, yüzde 90’ı su olan ve vücudun sıvı ihtiyacını önemli ölçüde karşılayan karpuza sıcak havaların etkisiyle talebin artacağına inandığını sözlerine ekledi.