Çiftçi ile TARSİM arasında iletişim güçlenecek
28.02.2017
Adana Çiftçiler Birliği ile Tarım Sigortaları Havuzu A.Ş. (TARSİM), bölge çiftçisinin yaşadığı sorunlara kısa sürede etkili çözümler üretilmesi için kurumlar arasındaki iletişimin güçlendirilmesi konusunda fikir birliğine vardı.
TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu ve Adana Bölge Müdürü İrfan Alkaş, Adana Çiftçiler Birliğini ziyaret etti. Birlik 2. Başkanı Prof. Dr. Bülent Özekici ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Genel Müdür Satoğlu, TARSİM’in 10 yıllık gelişimi hakkında bilgi verdi.
Çiftçilerin TARSİM’den taleplerini ve sorunlarını da dinleyen Satoğlu, kurumun önümüzdeki süreçte gerçekleştireceği projelerden bahsetti. Satoğlu, bölge çiftçisi ile TARSİM arasındaki iletişimin daha da güçlü hale getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Adana Çiftçiler Birliği 2. Başkanı Prof. Dr. Bülent Özekici ise, TARSİM’in her geçen yıl gelişmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. TARSİM’in çiftçi için çok önemli bir hizmet olduğunun altını çizen Özekici, Genel Müdür Satoğlu ve Bölge Müdürü Alkaş’a TARSİM uygulamalarında yaşanan eksiklikler ve bu konuda yapılabilecek iyileştirmeler hakkında önerilerde bulundu.
Teknik konularda istişarelerin sürekli devam etmesinin, TARSİM uygulamalarının daha ileriye götürülmesi noktasında önemli olduğunu vurgulayan Özekici, Adana Çiftçiler Birliğinin bu konuda bir nevi danışma kurulu görevi görebileceğini söyledi. Özekici, “Birlikte yürütülecek çalışma ile hasat tarihleri, birim fiyatlar gibi konularda iyileştirmeler yapılabilir” dedi.