DFİF DESTEĞİ NARENİYEYE HASAT ÖNCESİ DEĞER KATTI’
11.11.2012
Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Behçet Homurlu, narenciyede önümüzdeki ay başlayacak hasat hazırlığı sürerken, devletin DFİF kaynaklarıyla sağladığı ihracat desteğinin önemine dikkati çekti.
Başkan Homurlu,  ‘’Narenciyede bu sene yaşanan DFİF krizinin Sayın Başkan Zafer Çağlayan’ın müdahalesi ile son bulaması Çukurova çiftçilerini memnun etmiştir. Aksi takdirde, dünyadaki diğer üretici rakiplerine göre daha yüksek masraflarla üretmek zorunda olan ova çiftçilerimiz, satış fiyatlarının düşmesi ile şok yaşayacak, zarar edeceklerdi. Çok yıllık tarım dalı olan narenciye üreticiliğibuna dayanamaz, devletin bahçecilik için verdiği kredilerle yanlış yatırım haline gelirdi’’ dedi.
Homurlu önümüzdeki ay başlayacak olan narenciye hasadından önce açıklanan bu destekle narenciye ihracatçısının dış piyasalarda rekabet gücünün artacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:
‘’İhracatçının rekabet gücünün artması,  üreticimizin dal fiyatlarına olumlu etkisi olacaktır. Bu gelişmelerde gerçekçi tutumları ile Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’na, ÇiftçilerBirliğinin  yanında gayret gösteren Milletvekilleri Sayın Fatoş Gürkan Hanımefendi’ye, AK Parti İl Başkanı Sayın Ziyaeddin Yağcı Beyefendi’ye teşekkür ederken, Sayın Bakanımız Zafer Çağlayan Bey efendiye de bir defa daha şükranlarımı arz ederim’’ dedi.
Homurlu, çiftçilere de mesaj vererek, ‘’Tüm ihracatçılarımıza ve narenciye üreticilerimize bu vesile ile bereketli ve bol kazançlı bir narenciye sezonu diler, saygılar sunarız’’ diye konuştu.