Doğru: Bakan Zeybekçi müjdeli haberi verdi
15.10.2017
Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin narenciye ihracatına, Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu’ndan (DFİF) destek vermeyi sürdüreceklerini söylemesinin sevindirici olduğunu bildirdi.
Doğru, Bakan Zeybekçi ile Adana Sanayi Odası’nda Türk Eximbank Şubesi açılış töreni sonrası görüştü. Bakan Zeybekçi’nin sektör temsilcileriyle bir araya geldiğini hatırlatan Mutlu Doğru, “Sayın Ekonomi Bakanı Zeybekçi, 2017-2018 sezonunda, narenciye ihracatına DFİF kaynaklı destek vermeyi sürdüreceklerini açıkladı. Bu narenciye üreticilerimiz ve ihracatçılarımız için sevindirici bir haber olmuştur” dedi.

NARENCİYE ÜRETİCİSİ REKABET EDEBİLECEK
Doğru, Zeybekçi ile yaptıkları görüşmede, geçen yılki rakamlarla 900 milyon dolara yakın ihracat getirisi olan narenciye sektörünün, sadece ekonomik getirisiyle değil kış aylarında azalan tarımsal istihdama da katkısıyla sosyal bir öneme sahip olduğunu anlattığını kaydetti. Doğru, “Sayın Ekonomi bakanımızın vermiş olduğu müjdeli haber sayesinde önümüzdeki günlerde narenciye alımları daha da hızlanacaktır. İhracatçılarımızın da verilen destekle yurt dışında daha iyi rekabet edeceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.

“YANIMIZDA OLANLARA TEŞEKKÜR EDERİZ”
Doğru şunları kaydetti: “Ekonominin ilk halkası olan tarımsal üretime ve tarıma dayalı sanayiye vermiş olduğu önemi ve tarımın stratejik gücünü vurgulayarak çiftçilerin üretimi devam ettirmeleri için her zaman yanımızda olan Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi’ye narenciye üreticilerimiz ve ihracatçılarımız adına teşekkürlerimizi arz ederiz. Ayrıca çalışmalarımızda bizlere destek veren AK Parti Adana milletvekilimiz Sayın Tamer Dağlı’ya da yakın ilgisinden dolayı şükranlarımızı sunarız. Tüm üreticilerimize narenciye sezonunun hayırlı, bereketli, bol kazançlı olmasını temenni ederim.”