Kazak Heyeti Adana Çiftçiler Birliği'nde
13.07.2013
Aralarında Kazakistanlı çiftçilerinde bulunduğu Kazak heyeti, Adana Fahri Konsolosu Tarkan Kulak ile Adana Çiftçiler Birliği’ni ziyaret etti.
Kazak Heyeti ziyaretleri sırasında özellikle Adana Bölgesindeki tarımın çok gelişmiş olduğunu ve kendilerinin de bu seviyeye gelebilmeleri için bu tarz ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirttiler.
Heyete ev sahipliği yapan Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Behçet Homurlu, Genel Sekreter Oana Çorat, yönetim kurulu üyelerinden Sinem Özkan Başlamışlı,  Mehmet Özler ve Nevzat Arman, Adana tarımının dünü ve bugünü konusunda bilgi verdiler.
Başkan Homurlu, Adana Çiftçiler Birliği'nin, 83 yıl önce, 1 Ekim 1930 tarihinde dernekler yasasına göre kurulmuş Türkiye'nin ilk çiftçi örgütü olduğunu söyledi. Homurlu, “Köklü geçmişimizle çiftçimizin sesi olmaya gayret gösterdik. Kuruluşumuza hiçbir zaman siyaset girmemiştir ve hiçbir zaman siyasi bir partinin destekçisi olmamışızdır. Hepimizin farklı siyasi görüşlerinin olduğu günler de bile, bu kapıdan girdikten sonra çiftçinin sorunlarının dışında hiçbir konu gündemimize gelmemiştir'' diye konuştu.

Kazak Heyetinden gelen soruları detaylı şekilde cevaplandıran Behçet Homurlu’nun yanı sıra, Kazakistan ve Adana arasında bir nevi köprü görevi gören ve bu görevi en iyi şekilde yerine getiren Kazakistan Cumhuriyeti Adana ili Fahri Konsolosu Tarkan Kulak da Kazak heyetine yaptıkları çalışmalardan ve gelecekte yapacakları işbirliklerinden detaylı bir şekilde bahsetti. Çok sıcak karşılandıklarını ve ziyaretten oldukça verim aldıklarını belirten Kazak Heyeti üyeleri en kısa sürede tekrar ziyaret etmek istediklerini belirttiler.