Narenciyeye DFİF desteği Üreticiyi sevindirdi
11.11.2012
Narenciye ihracatçısına ton başına 200 TL prim desteği verileceğini açıklayan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, çiftçinin bayram sevincini adeta taçlandırdı.
Adana Çiftçiler Birliği 2. Başkanı Mutlu Doğru ve yönetim kurulu üyeleri, Mersin’de bir dizi ziyaretlerde bulunan Ekonomi Bakan Zafer Çağlayan’ı AKİB’de (Akdeniz İhracatçı Birlikleri) ziyaret ederek, bu yıl narenciye ihracatçısına ton başına verileceği açıklanan 200 TL prim desteği için teşekkür ettiler.
Mutlu Doğru, konuya ilişkin açıklamasında, ‘’İhracatçımıza verilen bu destek, narenciyemizin yurt dışı pazarlarında rekabet gücünü arttıracaktır. Böylece ülkemiz ekonomisine, narenciye ihracatçımıza ve dolaylı olarak da narenciye üreten çiftçimize olumlu katkılar sağlayacaktır. Bu nedenle Ekonomi Bakanımız sayın Zafer Çağlayan’a narenciye üreticilerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz’’ dedi.
Bakan Çağlayan ile yapıkları görüşmede, gelecek yıl bu desteğin direk olarak çiftçiye verilmesi için çalışmalar yapıldığını öğrendiklerini vurgulayan Doğru, bu çalışmalarda üretici temsilcilerinin de çağırılarak yeni bir destekleme modeli oluşturulacağını memnuniyetle öğrendiklerini ifade etti. Doğru, bu konuda her turlu katkıyı yapmaya hazır olduklarını Bakan Çağlayan’a ilettiklerini vurguladı.
Doğru, ‘’Ürettiğimiz narenciye çeşitlerinidışülkelere pazarlayarak ürünümüzedeğer katan cefakârihracatçılarımıza destek verilmesi içinüreticiler olarak birlikte çalışmaya ve sektörümüzünsorunlarına ortak akıl bilinciyle çözümüretmeye her zaman hazırız’’ dedi.
Mutlu Doğru, önümüzdeki ay başındabaşlayacak olan narenciye ihracat sezonunda tümihracatçılara ve narenciye üreticilerine bereketli ve bol kazançlı bir yıl dilediklerini vurgulayarak,  bayramlarını da kutladı.