TARIM BAKANI EKER, DOĞRU TARIM İŞLETMESİ'NE ''HASTALIKTAN ARİ İŞLETME''
14.01.2013
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Karataş ilçesi Tabaklar köyü'nde süt hayvancılığı yapan Doğru Tarım İşletmesi'ne "Hastalıktan Ari İşletme'' belgesini verdi. Eker, belgeyi Doğru Tarım İşletmesi ortaklarından Mutlu Doğru'ya verirken, ''Eğer bir işletme hastalıktan ari işletme sertifikasına sahip olursa ilave destekleme imkanlarımızdan faydalanabiliyor'' dedi.
Bakar Eker, Adana'nın köklü çiftçi ailelerinden Doğru'lara ait işletmenin aldığı bu sertifikanın tüm kuruluşlara örnek olması gerektiğini bildirdi.

HASTALIKTAN ARİ İŞLETMEYE EKSTRA DESTEK:

Bakan Eker, Adana Çiftçiler Birliği'nin evsahipliğinde Adana'lı çiftçi ve çiftçi temsilcileriyle katıldığı öğle yemeğinde, Doğru Tarım İşletmesi adına Mutlu Doğru'ya sertifikasını verirken, bu sertifikanın anlamına dikkati çekti. Bakan Eker, ''Bu belgeyi alan işletmede; koruyucu tedbirlerin alınarak işletmedeki hayvanların Sığır Tüberkülozu ve Sığır Brusellozu hastalıkları yönünden ari olduğu onaylanmaktadır. Bu belgeye sahip olan işletmeler için devletin ayrıca teşvik amaçlı destekleri var'' dedi.

BÖLGEDE İLK:

Bakar Eker, ''Bu belgeye sahip işletmelere bakanlığımızca ilave desteklerin yanı sıra işletme tüm ürünlerini bu sertifikanın adıyla sattığından ayrıca değer görür. Çünkü bu belgeye göre, o işletmede hiç hastalık yok. Bir sistem kurulmuş ve hastalıklardan etkin korunma mekanizması var. Doğrusu Mutlu beyin böyle bir işletmeye sahip olması ve bu bölgede bir ilki gerçekleştirmesi bizi mutlu etti. Bu yayılır inşallah. Bütün işletmelerimiz inşallah böyle olur' ' diye konuştu.

VALİ COŞ VE BAŞKAN HOMURLU DA KUTLADI

Bakan Eker, sertifikasını Mutlu Doğru'ya teslim ederken, yemeğe katılan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopcuk ve Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Behçet Homurlu ile tüm çiftçiler Doğru'yu kutladı. Adana'daki ilk Hastalıktan Ari İşletme belgesini alan Mutlu Doğru ise aldıkları sertifikanın tüm gereklerini yerine getirdiklerini belirterek, Bakan Eker'e övgü dolu sözlerinden dolayı teşekkür etti.