TARIM BAKANLIĞI’NDAN ÇUKUROVA’YA ASRIN YATIRIMI
14.10.2021
TARIM BAKANLIĞI’NDAN ÇUKUROVA’YA ASRIN YATIRIMI BAKAN PAKDEMİRLİ’NİN MÜJDESİ ÇİFTÇİYİ SEVİNDİRDİ ADANA ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ BAŞKANI DOĞRU: “ÇUKUROVA’YA 1956’DAN BUGÜNE YAPILACAK EN BÜYÜK YATIRIM”
Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Çukurova Kapalı Basınçlı Sulama Projesinin uygulama projesi ihalesinin Aralık 2021’e kadar yapılacağını duyuran Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye tüm çiftçiler adına teşekkür ederek, bu projenin 1956’dan bugüne yapılacak en büyük yatırım olacağını bildirdi.

Doğru, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin getireceği kuraklık riskine karşı dünyanın en verimli ovalarından birisi olan Çukurova’yı 2050’li yıllara hazırlayacak Çukurova Kapalı Basınçlı Sulama Projesinin uygulama projesi ihalesinin bu yıl yapılacağının duyurulmasının çiftçiyi sevindirdiğini bildirdi.

Mutlu Doğru, Bakan Pakdemirli’nin,  Adana tarımı için sulu tarıma geçilen 1956 yılından bu yana yapılacak en büyük ve en önemli yatırımın müjdesini vermesinin Adana çiftçisinin geleceğe bakışını ümitlendirdiğine vurgu yaptı.

Doğru, “Kuraklık riskine karşı daha az suyu yağmurlama ve damlama şeklinde kullanarak su tasarrufunun yanında enerji tasarrufu ve yaz-kış sulu tarım yapma imkanı sağlayacak olan bu projeyle Adana tarımının ekonomiye katkısı artacak ve Adana tarımsal üretim ve hasılada Türkiye’nin üst illeri arasına girecektir” dedi.

Başkan Mutlu Doğru, bu projenin hazırlanmasında ve uygulama projesinin ihale edilme safhasına gelmesinde emeği olan başta Tarım ve Orman Bakanı  Bekir Pakdemirli’ye, konuyu Ankara’da takip ederek yakından ilgilenen Adana Milletvekilleri ile Adana Valisi  Süleyman Elban’a, tarıma olan ilgisiyle projenin yakın takipçisi olan ve gündeme taşıyan Çukurova Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Meryem Tuncel’e, DSİ Genel Müdürlüğü ve 6. Bölge teşkilatına ve uzun yıllardır bu projeyi her fırsatta dile getiren ve kamuoyu gündemine taşıyan eski Güney Yüreğir Sulama Birliği Başkanı İhsan Oğuz Beyarslan’a teşekkür etti.

Bu projenin Adanalı çiftçiler ve geleceğin çiftçileri açısından önemine dikkati çeken Başkan Mutlu Doğru, projenin ovaya hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunduğunu sözlerine ekledi.